Klaukkalan Kivi

Klaukkalan Kivi – tarina

Klaukkalan sydämessä, Aleksis Kiven synnyinseudulla, seisoo graniittipintainen kiinteistö, joka on vuosien ajan palvellut yhteisöä monin tavoin. Tämä rakennus, joka nyt tunnetaan nimellä Klaukkalan Kivi, on todistus perinteestä ja kestävyydestä.

Aivan kuten Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -teoksessa, Jukolan veljekset kasvoivat, oppivat ja muuttuivat tarinan edetessä, myös Klaukkalan Kivi on kasvanut ja muuttunut ajan myötä.

Kiinteistö on symboli siitä juurevuudesta ja kestävyydestä, joka on niin ominaista nurmijärveläisille ihmisille.

Klaukkalan Kiven nimi ei kuitenkaan viittaa pelkästään fyysiseen rakennukseen. Se on enemmänkin metafora paikalle, jossa yhteisö voi kokoontua, jakaa tietoa, oppia ja kasvaa yhdessä. Se on paikka, jossa Aleksis Kiven henki elää edelleen, kutsuen meitä kaikkia yhteisöllisyyteen ja toisten kunnioittamiseen.

Sisällä Klaukkalan Kivessä sijaitsee yksi yhteisömme tärkeimmistä kohtaamispaikoista – kirjasto, joka kutsuu kaikkia elinikäiseen oppimiseen ja inspiraatioon. Aleksis Kiven sanat elävät siellä edelleen, tarjoten ikkunan menneeseen ja opastuksen tulevaisuuteen.

Klaukkalan Kivi – lippu

Klaukkalan Kiven lippuun on painettu 190 etunimeä.

Nimet edustavat yhteisöllisyyttä ja yhtenäisyyttä ja muistuttavat meitä siitä, että Aleksis Kiven syntymästä tulee kuluneeksi 190 vuotta 10.10.2024. Aleksis Kiven romaanin, Seitsemän veljestä, päähenkilöiden nimet – Juhani, Aapo, Tuomas, Simeon, Timo, Lauri ja Eero – ovat lipussa korostettuina, muistutuksena Nurmijärven syvistä juurista suomalaisessa kirjallisuudessa ja kulttuurissa.

Kokonaisuudessaan Klaukkalan Kiven lippu on sekä kunnianosoitus menneisyydelle että lupaus tulevaisuudelle, kutsuen kaikkia yhteisöllisyyteen, oppimiseen ja kunnioitukseen.